Tylösand

Häromdagen såg jag att A-hus har lagt ut en länk till vår blogg på själva husmodellens (Tylösand) sida. Funderade då på om vi någonsin skrivit något om varför vi valde just detta hus, och vilka ändringar vi gjort. Kom fram till att vi inte har gjort det mer än möjligen i någon bisats.

Vi letade i flera år bland planritningar på nätet. De flesta hus ”knör” in så många sovrum som möjligt även om huset är litet, vi som bara är två personer ville ha ett litet hus med så stora umgängesytor som möjligt. Det var en svårighet, dessutom hade vi en tomt och utsikt att ta hänsyn till, detta var inte enkelt.

När vi till slut fick syn på Tylösand blev vi förstås glada, många av våra krav uppfylldes i det huset. Utsikten togs till vara, sovrum+badrum+tvättstuga i en egen del och det är ett relativt litet hus.

image
Bild från A-hus sida

Även om vi gillade huset var det en hel del vi ville ändra på. Detta var inga problem när vi väl träffade A-hus representanter. Vi fick all hjälp man kunde önska.

Till att börja med ville vi ha ett skafferi i köket. Det fick vi genom att ta bort ett sovrum, lägga entrén där och istället använda den planerade entrén till skafferi.

Vi ville inte ha riktigt den öppna planlösning som huset hade, utan lät väggen gå ända upp i taket mellan kök och vardagsrum, flyttade istället kyl/frys till denna vägg och placerade spisen på bänken mellan diskbänken och matplatsen.

När Charlotta ritat på våra önskemål hade hon också minskat ner en del på kök/matrum eftersom vi hade önskat ”ett litet hus” och skafferi/hall annars skulle ha blivit något överdimensionerade. Vi tyckte att det hela blev mycket bra.

En lite halvdålig kopia av vår planlösning kan du se om du klickar på sidan Ritningar här i bloggen.

Vi ville också ha en ”pensionärskuvös” alltså ett uterum för att kunna njuta av vår sjöutsikt och odla året om. Detta kopplades helt enkelt på huset från en annan husmodell. Slutligen bestämde vi oss för att välja takhöjd 2,70 m i hela huset istället för det ryggåstak som Tylösand har i originalutförande. En hel del fönster flyttade eller bytte storlek. Fönsterhöjden anpassades efter den nya takhöjden för att få ett större ljusinsläpp. Vi tror att detta kommer att göra att vårt hus känns större än det är!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *