Beräkning av specifik energianvändning…

I veckan som gick fick vi ett spännande dokument från A-hus, ”Beräkning av specifik energianvändning för hus med frekvens-/kapacitetsreglerad frånluftsvärmepump” tror jag att titeln skall vara. Det är en massa tabeller, siffror, indata och utdata. Skönt att det i slutet finns en liten tabell med en pil som tydligt pekar på att vårat hus har rätt liten energiförbrukning, ungefär som att köpa en diskmaskin på Elgiganten.

Skärmklipp

Undrar vilka åtgärder som skulle flytta vårt hus till nivå A, tvåvånings passivhus, små fönster och solceller på taket kanske, men då är det ju inte vårt hus längre tänker jag.

Det skulle vara intressant att ta reda på hur mycket eldning i braskaminen minskar elförbrukningen, hur mycket det kostar att ha komfortvärme i uterummet på nyårsfesten, om det hade varit lönt att montera solceller på taket mm mm. Jag får väl bjuda hem brorsan nån gång, han kan säkert räkna ut det.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *