Bygglov Carport inlämnat

Idag har jag varit och lämnat in bygglovsansökan för en carport utmed uppfarten till huset. Jag har lärt mig att det är alltid en fördel att själv stövla in på avdelningen och lämna in dokumenten. Med lite öppna och ödmjuka frågor får man då alltid den hjälp man inte visste att man behövde, tex som nu, att det var en annan blankett jag skulle använda för att göra ansökan än den jag använt…

Jag har fått fantastisk hjälp av min privata byggingenjör att ta fram ritningar för bygglovet, tack Klas!

Nu håller vi tummarna att bygglovsavdelningens kvarnar skall mala effektivt så vi har något att göra i sommar under tiden snickarna bygger färdigt huset.

4 reaktioner på ”Bygglov Carport inlämnat”

  1. Hej,
    Kommer ni ha Tjärvitriolbehandlad fasad? Jag blev jättesugen på det när jag först läste om det men när jag läser närmare så står det ingenstans att det innehåller järnvitriol. Betyder det att det bara är färgsatt tjära, färgsatt med ett grått pigment? Har ni förstått detta närmare? Tack för ett kul projekt. /Magnus Janson

  2. Ja, vi kommer att ha Tjärvitriol även på carporten. Järnvitriol är i sig färglös och påskyndar bara träfasadens egen gråtoning. Därför är Tjärvitriolen en pigmenterad tjärblandning som skall efterlikna grånat trä och samtidigt tillföra ett fullgott träskydd som Järnvitriol i sig saknar. Det var detta som tilltalade oss i val av behandlingsmetod, hur resultatet blir återstår att se. Det finns inte så många referensobjek vad jag förstår eftersom produkten är rätt ny.

  3. hej ser kanon ut exat vad vi tänkt bygga finns det möjlighet o få ta det av ritningen ? så vi kan kolla o mäta och slutligen kopiera eran carport?

    ha det fint

  4. Hej
    Skriver som Jacop kan man få ta del av era yttermått ser ut ungefär som jag tänkt bygga själv.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *