Val av kakel

Idag blev det tid för en utflykt till Svenska Kakel i Mölndal, uppgiften var att välja kakel och klinkers. Vi hade en bokad tid kl 9.00 när dom öppnade och dom hade sedan tidigare fått ritningar och övriga förutsättningar från a-hus.

Våra förväntningar på detta möte var rätt höga, kruxet var bara att när vi kom in så visste ingen på plats att vi skulle dyka upp och en viss förvirring uppstod. Efter en liten stund hittade dom våra papper och ritningar och vi kunde börja lösa dagens uppgift.

Vi hade rätt klart för oss vad vi ville ha. Det blir blandade plattor med Golden Light Grey i badrummen, tvättstugan, entrén och i uterummet. Plattorna är i storlekarna 15×15, 15×30 och 30×30.

På väggarna i badrummen blir det matt vita liggande plattor, troligen med måtten 20×30 och med rak sättning.

Våra val känns väl inte så komplicerade precis, rätt enkelt och stilrent och i våra ögon hållbart i längden. Det enda som sticker ut lite är kakelplattorna på väggen över arbetsbänken i tvättstugan, där blir det knallrött som piggar upp.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *