Carport – läkt och takplåt

Idag var det dags för takjobb på carporten igen, det var ett tag sedan nu. Pappa hade sågat till strö- och bärläkt tidigare i veckan så det var bara för oss att lägga ut och börja spika. Det var lite lurigt att hitta rätt lägen för bärläkten, vi siktade in oss efter de underliggande takbjälkarna för att få bästa bärighet.carport läkt1

carport läkt2

Sen var det dags att lyfta upp alla plåtarna på taket och fästa dom i läkten. Det var ett ordentligt styrkepass med tunga lyft, balans, samt springande på stege upp och ner, upp och ner…

Här nedan vill jag visa att vi hela tiden jobbar med precision, takets spännvidd är 9 meter och takplåtarna följer en helt snörrät linje i nederkant… har nog aldrig hänt i något av våra tidigare byggprojekt!carport läkt3

I nederkant av takplåten har vi en takfotsplåt med tätningsband.carport läkt4

carport läkt5

Till sist låg dom där på plats alla plåtarna. Morgondagens arbete blir att dra fast hela taket, 400 st självborrande farmarskruv blir det när det är klart. Bra att jag har en ny skruvdragare med två snabbladdade batterier.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *