Avloppsanläggningen färdig

Idag var det dags att montera de sista delarna på avloppsanläggningen, det var ventilationsröret upp på husväggen. Man kan ju tycka att det skulle gå att gömma såna här grejer, det är ju inte vackert precis. Men men, det ligger väl dolt på baksidan av huset och inte i utsiktens blickfång.

DSC_1988

Ventilationsröret på väggen hör till Biorock – Markbädd på burk som avloppsanläggningen heter. Vår anläggning ser nu ut så här. Den lite högre gröna brunnen i mitten på bilden är trekammarbrunnen och det låga locket är Biorocken. Det krökta gråa röret där intill är tilluften för ventilationen. Vi valde att montera frånluften utmed husgaveln, jag tror att det blir hög effektivitet med den höjden och raka rördragningen.

DSC_1990

I Borås kommun kräver Miljökontoret en efterpolering i en liten infiltration. Den närmsta brunnen på bilden är en pumpbrunn som pumpar upp det renade avloppsvattnet från botten på burken och upp i infiltrationsbädden som ändar i de två grå rören längst till vänster i bilden.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *