En liten uppdatering – nymålat!

Vi kan inte låta bli att göra en liten uppdatering så här i bästa försommartid. Vi hade tagit ledigt förra veckan och hann då måla hela huset och carporten en andra gång. Målar gör vi med en uppdaterad version av Tjärvitriol från Auson.

Äntligen ser vi i verkligheten hur vi från början tänkte oss att det skulle se ut. Vad sägs om lite bilder på det. Ha en riktigt skön sommar!

DSC_2547

DSC_2541

DSC_2528

DSC_2512

DSC_2532

DSC_2522

DSC_2521

10 reaktioner på ”En liten uppdatering – nymålat!”

  1. Hej Johan. Om du läser taggen måla i bloggen tror jag du förstår. Kortfattat kan man säga att den första leveransen från produktionen 2014 innehåller mycket lite grått pigment vilket ger ett brunt resultat, inte grått som varit vår avsikt. Tjärvitriol som levereras nu har mer grått pigment vilket ger önskat resultat.

 1. Vilken färgkod (RAL) har ni valt på fönster? Vi skall bygga ett Ahus på Öland men har svårt & bestämma oss. Lutar också att köra på Tjärvitriol.

 2. You get sick when you exchange bodily fluid together with
  yopur partner, so simply by using a barrier, the exchange will not happen.
  A cunnilingus trick for men to know is that many women lkke some
  penetration as well as stimulation. The word had started to acquire associations of
  immorality by 1637 and was adopted inside late 17th century wijth the meaning ”addicted to pleasures and dissipations.

 3. Hej! Vi håller på att bygga hus och är inne på att måla med tjärvitriol. Har inspirerats mycket av erat hus, blev skitsnyggt! Dock är vi lite nojiga över hur färgen ändras med åren. Upplever ni att den har blivit mycket gråare än då ni målade? Ni har inga nya bilder på hur färgen ser ut idag?

 4. To: Martin and Camilla,

  My name is Ken Haglund in the U.S. My Great-Grandfather’s family lived in Riddarebo (Riddarebol/Riddarebohl) when it was in Torpa Parrish prior to being incorporated into Boras. I was fascinated to see your blog and see how well you built on the same property. By now I am certain that you have sold the home, and I have no interest in purchasing it. But as I do research into my Swedish Family, it means a lot to me to see what is currently there in ”Riddarebo”. Thank you for sharing what you did there. Contact me by email if you are able to read this (February 2021). I would also like to know who owned the property before you. From what I know of my family, I don’t expect there to be any relatives anywhere near the property.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *