Markarbete dag 2 & 3

Idag hann vi med ett kort byggplatsbesök på lunchrasten. Det var full fart när vi kom dit, Per-Åke hade dock stuckit iväg på lunch.

Pappa och Rune var i full gång med att köra bort stubbarna.

Uppe på kullen hade dom börjat spränga på förmiddagen, fick ett sms från pappa vid 11-tiden,”Jag tror dom sprängde ett skott!”  Här poserar Dynamit-Harry framför sprängstenen. Han berättar att massan växer med upp till 2 gånger efter sprängningen. Jag funderar över var allt överskott kan gömmas undan, slänten nedanför huset bör väl svälja en del kanske.

Så här i Nobel-tider är det ju lite extra kul med dynamit, den här kommer från Finland.

Med den här maskinen borrar dom hål i berget, sen stoppar dom ner gröna små rör och i med dynamitgubbarna.

 

Dom har också breddat infarten nere vid vägen och börjat fylla ut lite på andra sidan så grusbilar mm kan komma upp på tomten.

Per-Åke har också snyggat till slänten ner mot sjön, den var uppkörd av skogsmaskinerna förra vintern, blir nog bra när det växer upp lite grönt där igen.

Vi har även fått hjälp att gräva ur för det tänkta växthuset i den blivande trädgården, blir förhoppningsvis plant och stabilt för glashuset.

En första leverans med avloppsanläggning har också anlänt, det är Biorock, eller ”markbädd på burk” som den också kallas.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *