8 reaktioner på ”Kontakt”

 1. Hej,

  Jag har precis gjort ett test på vår friggebo med Tjärvitriol för att se om det blir snygg inför fasadbyte på huset. Jag är lite orolig över att den är ganska brun. Hur har det blivit hos er, har det bruna försvunnit och det gråa kommit fram?
  Tror ni att det kommer att bli ännu gråare?
  Tack på förhand!
  Vänliga hälsningar
  Hans

 2. Hej Hans. Det är svårt att säga hur grått eller brunt det kommer att bli, det beror ju lite på vilka förväntningar man har också. Vårt hus har efter 50 dagar ljusnat markant och man anar att den gråskimrande ytanbörjar framträd, men fortfarande är det den bruna tonen som dominerar. Du ser på vårt senaste inlägg i helgen hur det ser ut. Jag själv tänker att fasaden behöver sommaren på sig för att mogna i färgton.

 3. Hej!
  Har följt bloggen med intresse, och vi funderar också på att måla med tjärvitriol men är lite oroliga för att den ska kännas för brun. Hur ser huset ut nu när det snart är augusti?

  MVH//Linda Pabst

 4. Hej Linda. Se svaret innan till Hans. Vad jag kan tillägga är att vi målar också carporten vi bygger med Tjärvitriol och det blir betydligt gråare redan från början. Enligt vår kontaktperson på Auson har dom förstärkt mängden grått pigment efter det att vi målade huset i våras. Det är meningen att vi skall måla huset en gång till, antingen i höst eller till våren, då med den senare produkten med mer pigment vilket borde ge huset ett gråare resultat än man kan se i nuläget.

 5. Hej! Har tittat med intresse på er blogg, framförallt på fasadbilderna. Vi bygger för tillfället en betongplatta och har beställt en byggsats från Värsåsvillan. Vi funderar på att använda Tjärvitriol, men är osäkra dels på vilken kulör vi kommer få, men har även lite andra frågor funderingar.
  Huset kommer obehandlat och kommer att behöva stå utan skydd några månader innan vi får tillfälligt bra väder o temperatur. Vad är er erfarenhet av erforderlig temperatur, fukthalt mm. Är rostfri spik nödvändigt?
  Tacksam om ni har möjlighet att ge respons. Vi behöver bestämma oss för om huset ska lev obehandlat eller ej.
  Mvh
  /Per

  1. Hej Per. Om du ger mig ditt telefonnummer på martin@riddarebo.se så kan jag ringa dig. Vi har haft en hel del direktkontakt med Auson och fått bra support därifrån som jag gärna berättar om. Hälsningar Martin.

 6. Hej. Vi ska till att måla vår panel med tjärvitriol i helgen, men kom att tänka på om vi inte tagit reda på om ändträt ändå behövs målas i träolja först. Hur gjorde ni?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *