Avloppstillstånd

UPPDATERING 7 november

Fick idag besked att vi beviljats tillstånd för avloppsanordning med vattentoalett… Tänk att man kan bli glad för en sån skitsak!

Förra veckan fick jag löfte om att Miljöförvaltningen efter sex veckors väntan skulle titta på och avsluta arbetet med vår ansökan om avloppstillstånd. Eftersom jag inte hört något från dom under veckan körde jag idag förbi på väg hem efter jobbet. Min erfarenhet sedan tidigare är att saker och ting går mycket fortare om man på plats på kontoret kan hjälpa till lite på traven.

Miljöförvaltningen

Sagt och gjort, jag gick in och frågade hur det gick och det visade sig att en ny handläggare hade börjat titta på vår ansökan. Men hon hade lite frågor om hur vi tänkt oss att infiltrationen skulle vara konstruerad. Jag hade vid ett tidigare besök fått lite råd om detta från en annan handläggare, men det visar sig nu att dessa råd i första hand var lämpliga för fritidshus, inte permanenthushåll. Hon har sökt vår entreprenadfirma i veckan för att reda ut detta men inte lyckats få tag på honom. Jag tog min telefon och ringde och Per-Åke svarade direkt. Jag räckte över luren till handläggaren och dom kunde tillsammans räta ut frågetecknen.

Efter att jag sedan än en gång klargjort vad som gäller angående strandskyddet så kunde hon konstatera att det inte finns några fler frågetecken. Så – om det inte tillkommer några ??? i natt så lovade hon att skriva ut tillståndet direkt i morgon bitti och maila det till mig.

Som sagt, lite hjälp på traven… sju veckors handläggning på tolv minuter. Ingen skugga över någon enskild person på förvaltningen, dom är alltid jättetrevliga. Men det är något med arbetssätt och organisation som inte fungerar, förmodligen bottnar det i en stor obalans mellan antal ärende, lagkrav mm och resurs/bemanning skulle jag tro.

Jag vet heller inte vad jag skulle gjort utan min lilla specialkontakt ”NN” på förvaltningen. Han har med stor välvillighet guidat mig genom hela processen och bevakat våra intressen. Stort tack!

Avlopp – hej hopp!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *